The brand

MOURALS - PEREȚI CU TAPET ÎN SPIRITUL VREMURILOR

     Arta a fost mereu o oglindă a vremurilor în care a fost realizată. Arhitectura de interior este o îmbinare a funcționalului cu esteticul într-un spațiu bine definit, o cameră, o casă, un birou sau un spațiu de lucru. Și dacă arhitectura este una dintre cele șapte arte atunci designul interior este la rândul sau o artă. Arta spațiului în care locuim sau muncim. 

Fiind influențat de prezentul în care a fost realizat (și uneori făcând apel la momente glorioase ale unui trecut universal) designul interior îl reproduce pe acesta simbolic sau fidel prin deocratiuni, culori, mobilier și poziționari în spațiu.

Atunci când vedem de exemplu o cameră mobilată și decorată în stilul art deco, putem înțelege spiritul vremurilor dintre cele două razboaie mondiale.

Un stil eclectic dar ușor de recunoscut în ciuda diversitații, care exprima exuberanța, marile aspirații dar și noi materialități având surse de inspirație extrem de variate și cu forme de exprimare la fel de diverse.

MOURALS A ÎNCEPUT CA ȘI O PROVOCAREA DE A REEVALUA ÎN ACEST CONTEXT AL SPIRITULUI VREMURILOR IDEEA DE PERETE.

Peretele interior este mai mult decat un zid care separă spațiul dintre camere. Este o suprafață de expunere generoasă care este prea puțin pusă în valoare.

Daca este sa-l comparăm cu ceva, peretele este un ecran uriaș de cinema pe care a inghețat o imagine dintr-un film. O imagine cu o forma geometrică care se repetă obsesiv din tavan până în podea, o reprezentare florală oarecare sau culori corect sau mai puțin corect combinate, toate adresându-se doar ochiului.

Trebuie să poată fi mai mult decat atât. Provocarea noastră este folosim peretele ca pe o suprafață de expunere care, cu ajutorul tapetului sa adreseze teme actuale sau teme inspirate din trecut însa reinterpretate din perspectiva prezentului.

MOURALS ESTE DESPRE PEREȚI NU DESPRE ZIDURI ESTE DESPRE FIGURATIV ȘI CONCEPTUAL ESTE DESPRE PROVOCĂRI ȘI CREATIVITATE.